2020. december 30., szerda 08:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) -

        Domokos László felidézte a december elején nyilvánosságra hozott elemzést, amelyben az ÁSZ szakértői rávilágítottak, hogy a hatékony adópolitika, az adóterhek csökkentése és a fenntartható kifehérítés folytatása nagyban hozzájárulhat a világjárvány okozta gazdasági válságból való kilábaláshoz. Domokos László rámutatott: "a magyar gazdaság európai uniós szinten is kiemelkedő mértékű kifehérítése, az áfa befizetés jelentős erősödése a korrupció elleni rendszerszintű fellépés eredményességét támasztja alá."
     Fertőző betegségek elleni lakossági védettség, a digitális állam fejlődése, kutatás-fejlesztési források felhasználása, a helyi önkormányzatok adóztatási tevékenysége – többek között ezeket a témákat is értékeli az Állami Számvevőszék 2021 első félévében – mondta el Domokos László. 2021-ben folytatódik az önkormányzatok monitoring típusú ellenőrzése. "Az ÁSZ minden településre eljut, 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal korrupció elleni védettségét értékelik a számvevőink" – emelte ki évértékelésében az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László rámutatott: a rendszerszintű értékelés támogatást nyújt a szabályok betartásához, ami megalapozza az önkormányzatok hatékony működését, emellett a COVID-19 világjárvány időszakában hozzájárul a megnövekedett korrupciós kockázatok elleni eredményes védekezéshez.

További információ: Horváth Bálint, szóvivő (06-20-238-6939)

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.