2020. december 30., szerda 10:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - A Fidesz 2020-ban csak a szegénységet tudta garantálni a nyugdíjasoknak

        Ma Magyarországon közel 600 ezer olyan nyugdíjas él, akinek a havi nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot, és ők már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével. A kormány azonban továbbra sem hajlandó lépni annak érdekében, hogy a nyugdíjasok lecsúszását megállítsa, pedig ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve. A Fidesz a tétlenségével csak egy dolgot tud garantálni az időseknek: a szegénységet.
     Hazugság, hogy nincs pénz tisztességes nyugdíjakra hiszen, ha milliárdok jutnak stadionépítésre, propagandára, akkor az idős emberek biztos megélhetésére is kell jutnia elegendő pénznek! Egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz-rezsim számára csak a választások közeledtével lesznek fontosak az idős emberek, a támogatásuk pedig egyszerűen csak egy kampányeszköz számukra! Álságos az a politika, amely csak kampányidőszakban tartja fontosnak az idősek megélhetését.
     Az MSZP szerint azonban az időskori tisztességes megélhetés mindenkinek jár! Azt akarjuk, hogy egy nyugdíj se legyen alacsonyabb, mint a megélhetési minimum. Igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés kiszámítását, és igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés elosztását! Fel kell zárkóztatni az alacsony összegű nyugdíjakat, és csökkenteni kell a nyugdíjas társadalomban évről évre növekvő különbségeket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.