2020. december 30., szerda 10:20

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - Gépjárművekre és kiegészítő támogatásra pályázhatnak a fogyatékossággal élőknek szolgáltatást nyújtók fenntartói - Összesen több mint félmilliárd forint a keretösszeg

        Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával két pályázat jelent meg a támogató szolgáltatást nyújtók, valamint a kisebb létszámú, bentlakásos fogyatékos otthonok fenntartói számára. A támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő emberek minél teljesebb és a lehető legönállóbb életet élhessék.
     Az államilag finanszírozott, támogató szolgáltatást nyújtók fenntartói mintegy 443 millió forintra pályázhatnak. A keretösszege a tavalyi évhez képest majdnem a kétszeresére nőtt, amelyből  a szolgáltatás keretében használandó  új vagy használt gépjármű vásárlására, a már meglévő járműpark bővítésére vagy a járművek cseréjére lesz lehetősége a fenntartóknak.
     A támogató szolgáltatás célja, hogy a fogyatékos személy a saját otthonában, lakókörnyezetében jusson hozzá olyan segítséghez, amely az önálló életvitel fenntartásához szükséges. A szolgáltatók az érintetteknek tanácsadást, szállítást, felügyeletet, vagy éppen gyógypedagógiai segítséget nyújtanak, valamint gondozással, készségfejlesztéssel járulnak hozzá a lehetőségeik és esélyeik megteremtéséhez.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.