2020. december 31., csütörtök 12:47

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Ennek fényében nem csoda, hogy nálunk is csökkent a vakcinák iránti bizalom, de alaposan megvizsgálandó a járványkezelés hazánkban is vitatott sikeressége, ha a hazai bizalmi adatokat is összevetjük a már említettekkel.

A magyarok bizalmi indexe ugyanis a fenti legrosszabb (38%-os francia) adat felénél is gyengébb, csak 17 százalék!
A magyarok túlnyomó része biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki az Euronewsnak az Opinio intézet reprezentatív felmérésére utaló kutatási eredményéből.
Még rosszabb a bizalmi indexünk a Nature magazin október végi, a Föld lakosait reprezentáló felmérésével egybevetve, mely szerint a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérne vakcinát!

Miért is nem bízunk a vezetőink által is folyamatosan alig vártként emlegetett vakcinákban? Talán mert éppen őket nem tartjuk elég hiteles hírforrásnak?

Már az is érdemel egy megjegyzést, hogy Müller Cecília a fenti adatoktól markánsan eltérően, december 23-án azt mondta, Magyarországon nagy fokú bizalom van a védőoltások iránt.
Miközben a világban vezető politikusok egymással versengő kampánycélú oltakozásba kezdtek, miniszterelnökünkről azt közölték, Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül, mondván a Fidesz szerint a politikusoknak a sor végén kell állniuk.

A mi vezető politikusaink biztonsága talán a kórházi ápolónőkével sem összevethető?
Még kiderülhet, hogy a világ legstabilabb demokráciája vagyunk, ahol még az sem számít, éppen ki vezeti az országot!

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.