2020. december 31., csütörtök 12:47

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Bár a lengyel származású amerikai Sabin már 1957-re sikeresen létrehozta a róla elnevezett gyermekbénulás elleni cseppeket, az USA-ban akkor még kipróbálás hiányában nem kapott hatósági engedélyt. A vakcinát végül Magyarországon, Koch Sándor vezetésével az eredetinél jobb minőségben állították elő, amely világraszóló eredményt tett lehetővé. Az OKI-ban gyártott, általában kockacukorral beadott Sabin-cseppeket 1959-ben nálunk vezették be a világon elsőként, és megszüntették vele a gyermekbénulás járványt.

Már ennyi is elég belátnunk, nem érdemes tovább boncolgatni a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 8. legbefolyásosabb személye, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr védőoltási kérdésekben való megnyilvánulásainak valóságtartalmát és/vagy – mivel állítását máig nem vonta vissza – személyes hitelességét.

Ennél sokkal aggasztóbb azonban az, hogy Szijjártó Péter állításait minden kritikai ellenőrzés nélkül teszi közzé a kormány.
Mégpedig ugyanazon a felületén, amelyen éppen a COVID-19 koronavírus-járvány miatti tartósnak mutatkozó veszélyhelyzet kapcsán kellene megbízható és lehetőleg a stressz felesleges fokozását nem kiváltó információkhoz jutnunk.

Azon a felületen, amely bő egy héttel korábban Orbán Viktor miniszterelnök igen fontos és még inkább elgondolkodásra késztető kijelentését és az azzal legszorosabban összefüggő intézkedési hátteret is bemutatta, a legfontosabbakat tekintve a következőkben írtak szerint.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.