2020. december 31., csütörtök 12:48

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (6. rész)
    Budapest, 2020. december 31., csütörtök (OS) -

    Jót tenne a miniszterelnök az országgal, de 2022-re nézve talán önmagával is, ha időben észrevenné, az egymást unalomig követő, elegendő ok nélkül nemzeti konzultációknak nevezett manipulációs bohózatokkal megtámogatott kormányzás sem tartható fenn a végtelenségig.

Ha már
-    az egyben kényelmesebben igazgatható EMMI csoportminisztérium egészségügyről hadiegészségüggyé változtatott részétől a hűséges, de alkalmatlan miniszterét, Kásler Miklóst okkal hátrébb tolta, és
-    a "2021-ben valószínűleg egész évben fennmaradó" veszélyhelyzet miatt az új feladatra sokkal alkalmasabb Pintér Sándor belügyminiszterre bízta az érdemi ügyeket,
-    érdemes lenne egyik leghatékonyabb emberét, Szijjártó Pétert is távol tartania az egészségügyet érintő károsan zavarkeltő nyilatkozatoktól.

Annál is inkább, mert a jogállami feltételektől már formálisan is igen messze szakadt sajtótájékoztatókon az információs szócső szerepre kiválasztottak már a választ későbbre ígérő mondatokkal sem fárasztják magukat.

Az egyre növekvő számú veszélyhelyzeti hónapok gyakorlatát szemlélve az Operatív törzs vezetőjeként a belügyminisztertől, sőt, még Müller Cecília országos tisztifőorvostól is illúzió lenne lényeges egészségügyi kérdésekre érdemi választ várni.

Kipróbált és választalanul hagyott kérdés: Ugyan miért kell maszkot viselnünk akkor is, ha 6-10 méteren túl, vagy akár látótávolságon belül egyetlen ember sincs a közelünkben?

Méltón alátámasztott cáfolatokat tisztelettel várunk!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.