2021. január 6., szerda 12:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - A kormánynak azonnal meg kell oldania a debreceni szülészeti klinikán kialakult helyzetet!

    A megfelelő szakmai egyeztetéseket és a szakma véleményét mellőző fideszes törvénykezésnek ismét súlyos következményei lettek. A debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika dolgozói ugyanis úgy döntöttek, hogy megszüntetik a "fogadott" orvos és szülésznő rendszerét. Mindezt azért, mert a kormány nem teremtett tiszta viszonyokat az egészségügyben és a klinika munkatársai úgy gondolják, hogy csak így tudják elkerülni a hálapénzes esetek gyanúját.

A hálapénzt meg kell szüntetni, éppen ezért a kormánynak egyértelmű viszonyokat kell teremtenie az egészségügyben! Ehhez a Fidesznek minden eszköz a rendelkezésére áll, de mégsem végezte el a feladatát.

A kialakult eset miatt ezért Kásler Miklóshoz fordulunk, annak érdekében, hogy megtudjuk, miért nem tisztázták még január 1-je előtt a pontos eljárásrendet? A miniszter a bejelentés előtt tudott már a szülészeti klinika kollektívájának döntéséről? Történt egyeztetés a minisztériummal? Mit tesz a kormány a helyzet megoldásának érdekében?

Már két minisztérium is felelős az egészségügyi rendszerért, de továbbra is csak a káosz látszik. Kapkodás és átgondolatlanság jellemzi a kormányzati döntéseket, ami nehéz helyzetbe hozza az egészségügyi dolgozókat - és jelen esetben a kismamákat is.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.