2021. január 6., szerda 13:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Azonnali 50 ezer forintos rendkívüli támogatást kell adni a nyugdíjasoknak!

    Hiába a válság, az Orbán-kormány úgy döntött, hogy egyetlen forinttal sem emeli meg 2021-ben a 28 500 forintos nyugdíjminimumot. Ezzel továbbra is a Gyurcsány-kormány az utolsó kormányzat, amely emelte a minimálnyugdíjat, 2008-ban. Azóta 13 év telt el, az árak emelkedtek, egy tartós egészségügyi, gazdasági és szociális krízissel néz szembe az ország, a kormány mégis semmibe veszi az időseket és másokat is. A nyugdíjminimum bebetonozása ugyanis nem csak a nyugdíjakra van hatással, hanem az aktív korúak ellátásaira, a gyermeknevelési támogatásra, az időskorúak járadékaira, a települési támogatásokra és a közgyógyellátásra is. Ez mind azért nem fog emelkedni, mert a kormány nem emeli a nyugdíjminimumot.  

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a válság kellős közepén hagyja cserben az embereket a gyerekektől az idősekig. A DK szerint krízishelyzetben nem az oligarchákra, az improduktív - és luxusberuházásokra kellene a költségvetési forintokat költeni, hanem éppen az elesett és védtelen emberekre: meg kellene emelni a különböző szociális támogatásokat és azonnali 50 ezer forintos rendkívüli támogatást kellene adni a nyugdíjasoknak.

Dávid Ferenc

A DK gazdasági szakértője

Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.