2021. január 6., szerda 13:30

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 6., szerda (OS) - Az LMP közleménye az agrárfelsőoktatásról: A magyar gazda a sivatagosodás helyett inkább sáros csizmában járna -

    A kor kihívásainak megfelelni kívánó agrárfelsőoktatásnak 10 ezreket kell felkészíteni az ökológiai gazdálkodás, illetve a még összetettebb permakultúra elveinek és módszereinek megismerésére! Minden hallgatóval magas szinten meg kell ismertetni az agroökológiát! Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a talajélet ismeretére, a talajtakarás, a takarónövények, a talajforgatás hatásaira. Az agrárfelsőoktatásban résztvevőknek a sokrétű ismeretekre nem azért van szüksége, hogy a bankszektorban is megállják a helyüket, hanem hogy a tudomány eredményeit alkalmazni tudó, a gazdálkodás ökológiáját és ökonómiáját egyaránt ismerő, sikeres, önálló, illetve családi gazdálkodóvá váljanak. Mi reméljük, hogy a következő generációk gazdálkodói is gumicsizmát húzhatnak még Magyarországon!

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő (LMP frakció)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.