2021. január 8., péntek 12:11

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - Elektronikusan küldi ki jelentéseit az ÁSZ

        Az Állami Számvevőszék a digitalizációs folyamatainak és környezettudatosságának további erősítése érdekében mostantól elektronikus úton juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Az ÁSZ – stratégiai célkitűzéseinek megfelelően, valamint korunk digitalizációs kihívásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével – tovább erősíti digitalizációs folyamatait. Építve az elektronikus folyamatok bevezetésének eddigi, valamint a dokumentumok hitelesítésének és hivatali kapun keresztül történő kiküldésének pozitív tapasztalataira, az ÁSZ bevezeti a jelentései digitális úton történő megküldését az ellenőrzött szervezetek részére.
     Az ÁSZ mától elsődlegesen hivatali kapu és cégkapu szolgáltatásokon keresztül juttatja el jelentéseit az ellenőrzött szervezeteknek.
     Elsőként 2020. január 8-án, a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról szóló jelentés esetében alkalmazza az elektronikus megküldést az ÁSZ.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.