2021. január 8., péntek 12:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 8., péntek (OS) - A kormány mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről!

        Miután a lusta és tehetetlen pánikkormány hetekig bizonytalanságban tartotta a szülőket, a tanárokat és a diákokat az ünnepek utáni tanítási renddel kapcsolatban, egyelőre úgy látszik, hogy a középiskolai felvételik menetére sincsen kidolgozott tervük. Holott a felvételi eljárások, amiket majd’ minden esetben a középiskolák bonyolítanak le, hagyományosan január végén megkezdődnek. Az pedig, hogy ennek ellenére még mindig nem tudjuk, hogy a felvételik milyen formában fognak lezajlani, szülőt, diákot és tanárt egyaránt megvisel.
     A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli a kormánytól, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket, a diákokat és a tanárokat, valamint az összes érintettet a középiskolai felvételi eljárás menetéről! Továbbá követeljük, hogy Orbánék dolgozzák ki a felvételik biztonságos lebonyolítását lehetővé tevő protokollt, emellett pedig az elmúlt egy év felkészülési nehézségeit figyelembe véve biztosítsanak plusz időt a diákoknak a tesztek megírására! Az ünnepeknek vége, kezdjenek el végre dolgozni!

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.