2021. január 9., szombat 13:24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 9., szombat (OS) - Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv: Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány

"Töretlenül népszerű az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázatunk: a tegnap lezárult fordulóban 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben" – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkották meg és hajtják végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része az elektromobilitás támogatása.

"A kormány elkötelezett az elektromobilitás minél szélesebb körű népszerűsítése és az ilyen típusú járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen mindez nagyban segít elérni a klímavédelmi céljainkat. A közlekedésre azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert ez az ágazat felelős az üvegházhatású gázkibocsátás mintegy 20 százalékáért" – fejtette ki Schanda Tamás. A miniszterhelyettes emlékeztetett: magánszemélyek, vállalkozások – köztük külön a taxisok – és civil szervezetek, intézmények e-autó, illetve e-robogó beszerzését is segítették korábban, a közösségi közlekedés környezetkímélővé alakítását pedig a Zöld Busz Program támogatja.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium