2021. január 11., hétfő 12:06

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - Határozati javaslatot nyújt be a Párbeszéd az oltási eljárásrendre

    A Párbeszéd a mai napon határozati javaslatban követeli a következőket.

A kormány tegyen közzé világos és mindenki számára elérhető oltási eljárásrendet; hozzon létre egy átlátható szempontrendszert, amely alapján eldönthető, hogy kit, milyen sorrendben terveznek beoltani; az egészségügyben dolgozók beoltása után vegyék sorra a pedagógusokat; az oltást végezhessék a háziorvosok és a munkahelyi üzemorvosok is; biztosítsák az otthoni oltás lehetőségét mozgásképteleneknek és betegeknek; az átoltottságról adjanak ki naponta részletes adatokat; a lakosság széles körű tájékoztatása és felkészítése mellett segítsék a legelesettebb társadalmi csoportok regisztrációját is. Végül, de nem utolsósorban a kormány növelje a kapacitásokat és az oltásra fordítandó szükséges anyagi és humánerőforrásokat is.

A Párbeszéd álláspontja szerint a kormány megbukott a járványkezelésben, és az oltásra való felkészülésben is ugyanolyan felelőtlen és inkompetens. A Párbeszéd ezért az oltási tervről szóló határozati javaslatával elvégzi a kormányzat munkáját.

Szabó Tímea,
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.