2021. január 11., hétfő 12:13

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - Uzsorásként számol a Fidesz: ha pénzt szednek be, magasabb az infláció, de ha nyugdíjat kell emelni, akkor alacsonyabb!

    Az adóemelés fideszes kormánya a válság idején újabb teherrel sújtja az embereket! A katás vállalkozások büntetőadója után most az egészségügyi szolgáltatási járulékot emelték: azoknak, akiknek nincs munkajogviszonyuk, vagy hallgatói jogviszonyuk, a korábbi 7710 forint helyett már, havi 8000 forintot kell fizetniük. Gyalázat, hogy a luxusjachtozós, helikopterezős Fidesz még a munkanélküli embereket is tovább sarcolja!

A Fidesz ráadásul hitvány uzsorásként számol! A járulékemelésnél ugyanis 3,8 százalékos inflációra hivatkoznak, de amikor a nyugdíjakat emelték, akkor csak 3 százalékot vettek alapul! Ugyanígy nyerészkednek akkor is, amikor az autópálya-díjakat vagy a postai tarifákat drágítják!

Jelenleg embertelen, uzsorás kormánya van az országnak. Ha behajtani kell, magasabb inflációra hivatkoznak, de ha a nyugdíjemelésről van szó, akkor kisebb pénzromlással számolnak!

A Magyar Szocialista Párt szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár. Szégyellje magát az uzsorás Fidesz-rezsim, hogy azokat sarcolja, akik a leginkább nélkülöznek!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.