2021. január 11., hétfő 13:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 11., hétfő (OS) - Történelmi csúcson az államadósság - Évtizedekre adósította el az országot az Orbán-kormány

Újabb szomorú rekord bizonyítja az orbáni pánikkormány hónapok óta tartó látványos összeomlását. Az államadósság, amelynek a csökkentése 2010-et megelőzően a Fidesz kampánytémája volt, ma jóval magasabb, mint akkor volt. Az összeget tekintve lassan kétszer akkora az államadósság, mint 2010-ben, mára pedig GDP-arányosan is rosszabb a helyzet: a világgazdasági válság után, 2010-ben 80,2% volt, most pedig már 81,2%. Orbán Viktor 2011-ben még úgy fogalmazott: "az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket". Azt is elmondta a miniszterelnök, hogy “egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal". 2021-ben hazánkat legyőzte az államadósság, Magyarországot leigázták.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy álljon ki és magyarázza meg a 2010-es szintnél magasabb államadósságot: Ezzel Magyarországot leigázták, ahogy 2011-ben mondta? A DK szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány a lopás és pár luxusberuházás kedvéért hosszú évekre eladósította az országot!

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció