2021. január 12., kedd 11:48

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - Felhívás Wekerle Centenáriumi Év meghirdetésére! Wekerle Sándor, a dualizmus korának kiemelkedő államférfija, Magyarország első polgári származású, háromszoros miniszterelnöke és számos jelentős állami és társadalmi tisztség betöltője halálának 100. évfordulója tiszteletére, emlékének ápolására 2021-ben WEKERLE CENTENÁRIUMI ÉV meghirdetését kezdeményezi a Móron alapított Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány.

    Wekerle Sándor kora kiemelkedő pénzügyi zsenije, innovátora és a haza szolgálatát minden körülmények között előtérbe helyező politikusa volt. Magyarország polgárosodása, gazdasági, intézményi és infrastrukturális fejlődésének számos eredménye kötődik nevéhez és tetteihez.
Az Alapítvány 2021-ben szülővárosában, Móron sokszínű - tudományos, művészeti és kulturális és hagyományőrző - rendezvénysorozatot szervez Wekerle Sándor tiszteletére.
Az Alapítvány ezúton kéri az állami, önkormányzati, szakmai, tudományos és civil szervezeteket, intézményeket a Wekerle Centenáriumi Évhez történő részvételre, önálló rendezvények, megemlékezések szervezésére.
Tegyünk közösen azért, hogy Wekerle Sándor életműve és személyes példája  a 21. században méltó helyet és elismerést kapjon nemzetünk történelmében!

     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.