2021. január 12., kedd 11:55

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 12., kedd (OS) - A szociális ágazat egyetlen dolgozójának fizetése se csökkenjen az értelmetlen kormányzati átszervezések miatt!

    A kormány úgy döntött, hogy létrehoz egy új intézményt, ahova a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól irányít át dolgozókat úgy, hogy elveszi tőlük a kormányzati szolgálati jogviszonyukat, és jelentős mértékben csökkenti az addigi fizetésüket.

Már eleve az vérlázító, hogy a Fidesz a mai napig nem hajlandó az egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatással elismerni a szociális ágazat dolgozóinak kiemelkedő helytállását, az pedig már teljesen elfogadhatatlan, hogy a munkavállalók az értelmetlen kormányzati átszervezések áldozatául is essenek!

Az MSZP szerint a szociális szféra valamennyi dolgozójának elismerés jár, mivel egyedül az ő kitartó és áldozatos munkájuknak köszönhető, hogy a rendszer még nem omlott össze.

Az ágazat dolgozói már eddig is túl sok megaláztatást szenvedtek el a Fidesztől, ezért az MSZP azt követeli, hogy egyetlen érintett munkavállaló fizetése se csökkenjen a kormányzati átszervezés miatt!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.