2021. január 13., szerda 10:46

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) -

        November 27-i adatkérésem megválaszolására 90 napot (!) kért az ORFK, mivel szerintük a válaszadás akadályozza a közfeladataik ellátását. Ehhez képest arra volt idejük, hogy készítsenek egy bűnügyi térképet, amin a novemberi korlátozások bűnözésre gyakorolt hatása látható. A megadott bűnözési kategóriákban visszaesést láthatunk: csökkent a garázdaságok, rendbontások, gépkocsi lopások, rablások, közterületen elkövetett bűncselekmények száma, azt viszont már nem tartotta fontosnak megmutatni a rendőrség, hogy mi a helyzet a korlátozások falakon belüli hatásával: a családon belüli erőszak, a szexuális erőszak és az emberölések adatait nem mutatja a térkép.
     A rendőrségnek nemcsak a javulást mutató adatokat kellene kitennie az ablakba, de az otthonok falain belül történő, romló tendenciát mutató családon belüli erőszak számait is. A kormánynak pedig az Isztambuli Egyezmény járvány idején való parlamenti elutasítása helyett hatékony intézkedésekkel kellene segítenie az otthonaikban bajba került embereket.

Szél Bernadett

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.