2021. január 13., szerda 10:46

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) -

November 27-i adatkérésem megválaszolására 90 napot (!) kért az ORFK, mivel szerintük a válaszadás akadályozza a közfeladataik ellátását. Ehhez képest arra volt idejük, hogy készítsenek egy bűnügyi térképet, amin a novemberi korlátozások bűnözésre gyakorolt hatása látható. A megadott bűnözési kategóriákban visszaesést láthatunk: csökkent a garázdaságok, rendbontások, gépkocsi lopások, rablások, közterületen elkövetett bűncselekmények száma, azt viszont már nem tartotta fontosnak megmutatni a rendőrség, hogy mi a helyzet a korlátozások falakon belüli hatásával: a családon belüli erőszak, a szexuális erőszak és az emberölések adatait nem mutatja a térkép.
     A rendőrségnek nemcsak a javulást mutató adatokat kellene kitennie az ablakba, de az otthonok falain belül történő, romló tendenciát mutató családon belüli erőszak számait is. A kormánynak pedig az Isztambuli Egyezmény járvány idején való parlamenti elutasítása helyett hatékony intézkedésekkel kellene segítenie az otthonaikban bajba került embereket.

Szél Bernadett

Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő