2021. január 13., szerda 14:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák

        A 24.hu írta meg, hogy újabb milliárdokat osztott szét a kormány a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák között. Másfél milliárdot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egy milliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, de jutott pénz egy Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozónak is. Ezek vissza nem térítendő támogatások, amelyeket a fideszes oligarchák rendre úgy kapnak meg a járvány kezdete óta, hogy nem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják. Így tett Mészáros Lőrinc is már a járvány kezdetén, hiába kapott milliárdokat a kormánytól. Ez nem válságkezelés, ez egyszerű oligarchamentés, a magyarok pénzének nyílt szétlopása.
     A Demokratikus Koalíció szerint nem oligarchamentésre, hanem válságkezelésre; a magyar vállalkozások, a dolgozók, az elbocsájtottak, a családok és az idősek támogatására kellene költeni az adóforintokat. A DK EP-képviselőjeként és a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevőjeként arra fogok javaslatot tenni, hogy alaposan vizsgáljanak ki minden ilyen költést. Az EU nem az oligarcháknak és a milliárdos fideszes elitnek küldi a támogatásokat, hanem a tisztességes, becsületes magyar polgároknak.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.