2021. január 13., szerda 20:29

A Humusz Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. január 13., szerda (OS) - Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül az úton-útfélen felhalmozódó hulladékhegyek mellett. A Break Free From Plastic nemzetközi mozgalom magyar tagjaként a Humusz Szövetség az újrahasználatra bíztatja a magyar társadalmat a #WeChooseReuse kampányhoz való csatlakozással.

A kampány célja ráirányítani a figyelmet a hulladékmegelőzés egy rendkívül fontos szegmensére, az újrahasználatra. A megelőző magatartás elterjedésének eléréséhez a kampányban részt vevő szervezetek nemcsak a problémát teszik az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is. A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.
A #WeChooseReuse kampány a Szövetség honlapja mellett közösségimédia-felületein folyik. A Szövetség arra bíztat mindenkit, hogy a honlapján elérhető kötelezettségvállalást olvassák el, és ha egyetértenek, írják is alá. 2021 januárjában a Szövetség közösségimédia-felületein 8 üzenetet tesz közzé az újrahasználat témájában, a téma továbbgondolására ösztönözve az embereket.
Kérjük mindazok együttműködését, akik egyetértenek a Humusz Szövetség és a #WeChooseReuse kampány céljaival, hogy megosztásaikkal segítsék az üzenet minél szélesebb körhöz való eljutását.

További információk a Humusz Szövetség weboldalán olvashatók.

Kiadó: Humusz Szövetség