2021. január 14., csütörtök 17:13

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. január 14., csütörtök (OS) - Perre visszük Bayer Zsolt vári lakásának ügyét

    A Budavári Önkormányzat feljelentést tesz a Bayer Zsolt nevéhez köthető lakáscserék miatt, mert nemrég elkészült az a jogi szakvélemény, amely szerint a kerületet anyagi hátrány érte.

Mint ismeretes, 2020 szeptemberében Bayer Zsolt publicista interjút adott az Azonnali nevű hírportálnak, amelyben lényegében saját maga nyíltan elismerte, hogy a törvény kijátszásával jutott budavári lakáshoz. Az interjút követően ígéretet tettem, hogy önkormányzatunk megvizsgálja a Bayer Zsolthoz köthető lakásszerződéseket – ahogyan felülvizsgáljuk az összes gyanús szerződést is, amelyet az előző fideszes polgármester kötött.

A jogi szakvélemény Bayer ügyében nemrég készült el. A szakértők megítélése szerint a kerületet hátrány érte, a lakáscsere színlelt volt, Bayer Zsolt pedig – az általa adott interjú alapján – ennek tökéletesen tudatában volt. A szakvélemény alapján Bayer Zsolt családjának lakásbérleti ügyét perre visszük.

Az általam vezetett I. kerületi önkormányzat az előző, fideszes vezetéstől örökölt bérlakás-szerződések visszásságait kezdettől fogva a jog erejével kívánja rendezni. A 2019.évi önkormányzati választások után azonnal megkezdtük a szerződésállomány felülvizsgálatát, és 2020 nyarán az önkormányzat több polgári peres eljárást is megindított színlelt lakáscserék ügyében. E folyamat része a Bayer-ügyben tett jogi lépésünk is, amelynek folyamatáról a nyilvánosság előtt beszámolunk.

Váradiné Naszályi Márta
I. kerületi polgármester

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.