2021. január 15., péntek 09:51

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Bajkai István országgyűlési képviselő közleménye - DK-s amnézia Erzsébetvárosban

        Niedermüller parkolóhely megváltási mutyija nyitotta meg a lehetőséget a Wichmann kocsma épületének elbontására, a DK-s polgármester most már nem emlékszik a saját aláírására.
     A napokban bejárta a sajtót a Kazinczy utca 55. számú épület bontásának ügye. Ennek kapcsán az önkormányzat is megszólalt és a kormányhivatalt, illetve a Fideszt hibáztatta az épület bontása, valamint a szálloda beruházás kapcsán. Niedermüller Péter és csapata csak egy alapvető dolgot felejtett el megemlíteni. Mégpedig azt, hogy az építési engedélyezés előszobájának tartott parkolóhely megváltási megállapodást ő maga hagyta jóvá a veszélyhelyzet első időszakában. Az előterjesztést még az akkori jobbkeze és párttársa, az áramlopáson kapott Borka-Szász Tamás vezette Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság véleményezte.
     Niedermüllerék vélhetően szabálytalanul jártak el a parkolóhely megváltás kapcsán. A baloldali vezetésű bizottság  előterjesztése szerint a hotel beruházást egyszerűen "diákszállóként" értelmezték, amellyel a leendő tulajdonos sokkal jobban járt anyagilag, de a kerületet kár is érhette. A törvényi előírások szerint hotel beruházás esetén 11 db parkolóhelyet kellett volna létesíteni, ill. megváltani, míg ez diákszálló esetén csupán 3 db parkolóhelyet jelent.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.