2021. január 15., péntek 09:51

A Fidesz-frakció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Bajkai István országgyűlési képviselő közleménye - DK-s amnézia Erzsébetvárosban

        A Niedermüller-féle önkormányzat hozzájárult ahhoz is, hogy az építtető valójában csak egy darab parkolóhelyet építsen meg az egyébként is parkolóhelyek szűkében lévő kerületben, a másik 2 parkolóhelyet pedig megváltsa. Így lett a parkolóhely-megváltás végösszege csupán 5.588.000 Ft a 30.734.000 Ft helyett, csaknem 25 millió forinttal megrövidítve Erzsébetváros költségvetését. Bár a műszaki leírásból egyértelműen látszik, hogy nem diákszállóról van szó, az előterjesztés mégis a kedvezményes, diákszállókra vonatkozó díjjal számolt, amelyet Niedermüller a veszélyhelyzet alatt egyszemélyi döntéssel, felelőtlenül jóvá is hagyott. Ennél is érdekesebb, hogy Niedermüllerék néhány hét múlva megemelték a parkolóhely megváltási díjakat, így darabonként 2,2 millió forint helyett már 4 milliót kellett volna fizetni érte. Ez azt jelenti, hogy akár az eredeti bevétel tízszeresét – majd 56 millió forintot - is beszedhetett volna a kerület.
     Jól látszik az egész folyamatból, hogy Niedermülleréknek a vállalkozó felé hajlott a keze, a vállalkozó jól járt, a kerület pedig veszített Niedermüllerék eljárása miatt.
     Úgy tűnik, hogy Niedermüller Péter és csapata kollektív amnéziában szenvednek és a sárdobálás közben megfeledkeztek róla, hogy valójában az ő parkolóhely megváltási mutyijuk tette lehetővé ezt a diákszállónak álcázott hotel beruházást.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.