2021. január 15., péntek 11:52

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 15., péntek (OS) - Folytatódik a hazai kastélyok és várak rekonstrukciója, több megújult létesítmény is megnyílik 2021-ben

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram 2021-ben is nagy múltú hazai kastélyok és várak felújításával folytatódik. A jelenleg is tartó felújítási munkálatok és az épületekben lévő kiállítások kialakítása mellett idén megkezdődhetnek a történelmi épületek átadásai is a nagyközönség számára. A 2016-ban indult műemlékrekonstrukciós projekt keretében 18 kastély és 12 vár újul meg.
     Tavaly 12 műemlék turisztikai fejlesztése kezdődött el, és idén is több kastély és vár felújításának alapkőletételére kerül sor, elsőként Nagycenken, a Széchenyi-kastélyban, majd a fertőd–eszterházai Esterházy-kastélyban, a szécsény-benczúrfalvai Benczúr-kúriában, a geszti Tisza-kastélyban, és a szécsényi Forgách-kastélyban, de elindulnak a kisvárdai vár és a sárospataki Rákóczi-vár várfalának műemléki felújítási munkái is.

Kiadó: Miniszterelnökség