2021. január 18., hétfő 12:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - A DK felszólítja az OGYÉI-t, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!

        A DK szerint felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány egy olyan bizonytalan hatékonyságú, Európában bevizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Orbán rádióinterjúja szerint ráadásul a kormány a 60 évnél idősebb krónikus betegeket oltaná itthon a kínai vakcinával, amivel még Kínában is csak 59 éves korig oltanak, és amiről maga a gyártó mondta, hogy a 60 év feletti krónikus betegek esetében kockázatos a beadása. Hangsúlyozzuk: a Demokratikus Koalíció a Fidesz minden hangulatkeltésével ellentétben oltáspárti, azt szeretnénk, ha minél többen beoltatnák magukat, és így minél hamarabb magunk mögött tudhatnánk a járványt és a válságot, ám mi, európai magyarok az Európai Gyógyszerügynökség döntését tartjuk szakmainak és politikailag függetlennek.
     A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán! Azzal, hogy Orbánék a kínai vakcinát propagálják, csak azt fogják elérni, hogy még azok sem akarják majd beoltatni magukat, akik egyébként az oltás pártján állnak. Lehetővé kell  tenni, hogy az emberek szabadon választhassanak a vakcinák közül, és ne kényszerítsék rájuk a kínai gyártású oltást!  

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.