2021. január 18., hétfő 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Elég volt a nyugdíjasok elszegényedéséből – időskori tisztességes megélhetést, most!

        A KSH adatai szerint 1,2 millió nyugdíjasnak átlag alatti ellátásból, azaz 140 ezer forintnál kevesebből kell hónapról hónapra biztosítania a megélhetését. Ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve és már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.
     A kormány azonban nem hajlandó lépni annak érdekében, hogy megállítsa a nyugdíjasok lecsúszását, ezt bizonyítja az is, hogy 2019-ben 72 ezerrel nőtt a szegénysorba került idősek száma.
     A Fidesz gyakorlatilag befagyasztotta a nyugdíjakat azzal, hogy áttért az inflációkövető nyugdíjemelés technikájára. Ez a módszer ugyanis arról szól, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor garantálják neki, hogy a jövő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.
     Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt a nyugdíjasok még nehezebb helyzetbe kerültek, a mindennapi megélhetés költségei pedig tovább növekednek. Az MSZP ezért elengedhetetlennek tartja az olyan mértékű nyugdíjemelést, amely követni tudja legalább az élelmiszerárak növekedését.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.