2021. január 18., hétfő 14:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Ne a tanárokon spóroljon a kormány! A járvány alatt mindenkinek járjon a 100%-os táppénz!

    Úgy tűnik, hogy az iskolák fölé rendelt tankerületek képtelenek megfelelően ellátni feladatukat a járvány terjedésének megfékezését illetően. Hónapok óta hallgatjuk, hogy felkészültek a köznevelésben is a járvány elleni védekezésre, de a sajtóban megjelenő beszámolókból az derül ki, hogy a tankerületek döntései mögött még nyomokban sem lehet felfedezni egységes eljárásrend meglétét.

A tanárok még mindig hatalmas kockázatnak vannak kitéve, ennek ellenére a kormány mégsem biztosítja megfelelő módon a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket. A pedagógusoktól olyan jelzések érkeznek, hogy több iskolában már elfogytak a korábban kiosztott fertőtlenítőszerek. Ezért írásbeli kérdéssel fordulunk az EMMI-hez annak érdekében, hogy megtudjuk, hogyan és milyen gyakorisággal biztosítják az iskolák számára a védekezéshez szükséges felszereléseket.

Továbbá az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a tankerületek a tanárokat hibáztatják, ha megfertőződnek. A tanárok a kormányzat elhibázott járványkezelésének az áldozatai! A hivataloknak nem a tanárokra kellene mutogatni, hanem meg kellene teremteni számukra a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülményeket!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.