2021. január 19., kedd 11:14

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Azonnal kezdjen hozzá a kormány az idősek biztonságos beoltásához! -

Azonnal hozzá kell kezdeni az idősek biztonságos oltásához és ezzel párhuzamosan a kormánynak fel kell számolnia az oltással kapcsolatos bizonytalanságot. Egyértelmű válaszokat kell adnia az oltási tervvel kapcsolatban, végre tennie kellene valamit az oltási hajlandóság növelése érdekében is.

A Fidesz kormánynak nincs oltási terve. Nem ad egyértelmű tájékoztatást a járvánnyal és kezelésével kapcsolatban, inkább egymásnak ellentmondó információkkal bizonytalanítja el az embereket. Semmit nem tesz az oltással kapcsolatos előítéletek oldására, az oltási hajlandóság növelése érdekében.

Azonnali cselekvésre van szükség, sürgősen kezdjék el beoltani a 60 éven felülieket!
Ha a kormánynak tényleg minden élet számít, akkor haladéktalanul győzze meg az időseket arról, hogy miért kell beoltatniuk magukat.

Nem tisztünk véleményezni a kínai vagy az orosz vakcinát, az is lehet ugyanolyan jó minőségű, mint a többi, de ameddig végig nem megy a szokásos engedélyezési eljáráson, addig nem szabad használni, pláne nem az időseken.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezért azt a vakcinát támogatja, amit az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagy. Az idősek csak bizonyítottan hatásos és a számukra biztonságos vakcinával olthatók be. A gazdaság újraindítása fontos, de a lakosság, és azon belül is a 60 éven felüliek beoltása sokkal fontosabb.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke