2021. január 19., kedd 11:58

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - A KSH kozmetikázott adatai miatt csak papíron magasak az átlagkeresetek – tisztességes fizetéseket, most!

    A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több egy fideszes hivatalnál, amelynek az a feladata, hogy a kormány ízlése szerint kozmetikázza az adatokat. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint ugyanis 2019-ben a KSH által bemondott bruttó 367 800 forinttal szemben a valóságban bruttó 295 ezer forint volt az átlagkereset.

A jelentős, közel 73 ezer forintos eltérés oka pedig az, hogy a KSH az átlagfizetés megállapításánál nem, de a foglalkoztatási adatok szépítésénél már számol az alacsony bérért dolgozókkal, a kevesebb mint 5 főt foglalkoztató cégek alkalmazottaival, a részmunkaidőben dolgozókkal és az alkalmi munkát vállalókkal. Így működik a fideszes bűvészkedés a számokkal.

A magyar átlagbérre vonatkozó adatok is csak az Orbán-kormány propagandájának hazugságai. A dolgozók többsége ugyanis nem találja a bankszámláján azokat az összegeket, amelyekről a fideszes reklámokban harsognak évről évre.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.