2021. január 19., kedd 12:19

A Széchenyi Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról

    A Széchenyi Alapítvány arra vállalkozott, hogy gróf Széchenyi István Hitel című művét világnyelvekre átültesse. Elsőre az angol nyelvre történő igényes fordítást és ennek kiadását tervezi. Széchenyi fő műve a Hitel zseniális mű a mai ember számára is, különösen akkor, ha lefejtjük róla a XIX. századi aktualitásokat, a korabeli viszonyokat. Miközben olvassuk a Hitelt, akár a mai problémáinkra is gondolhatunk.
Úgy érzékeljük, hogy más nemzetek sokat tesznek azért, hogy nagyjaik ismerté váljanak szerte a világban. Ez a Széchenyi-ismeret birtokában cselekvésre ingerel minket is. Az idegen nyelvű kiadással az a célunk, hogy a magyarságot és a kiemelt nemzeti értékünket méltó módon bemutató reprezentációs célú kötet álljon a Magyarországot képviselő személyek, illetve a Magyarországot tisztelő külföldiek rendelkezésére. A Hitelen keresztül az érdeklődők jobban megismerhetik Széchenyi István grófot, a magyarok viszonyulását a világhoz, a XIX. század nagy magyar gondolkodóját, haszonelvű filozófusát, és alkotó személyiségét.
Lényeges célunk továbbá, hogy angol nyelvterületen élő magyar gyökerű családok másod-harmad generációs tagjai – akik már nem tudnak választékos magyar nyelvű szöveget megérteni, de gyökereik után érdeklődnek – megismerhessék a legnagyobb magyar világán keresztül a magyar múltat. Számukra ez a kiadvány nélkülözhetetlen segítséget jelenthet.

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.