2021. január 19., kedd 12:19

A Széchenyi Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról

    A Hitel Széchenyi legbonyolultabb nyelvezetű műve. Ezért 2015-ben a Széchenyi Alapítvány kezdeményezésére egy team átírta a Hitelt mai magyar nyelvre úgy, hogy tartalma kicsit sem változott, és könnyen megérthetővé tették Széchenyi gondolatait. Valójában ez az átírás teszi lehetővé az érthető, világos fordítást.
A Bethlen Gábor Alapkezelő 2020. évi "Nemzetpolitikai célú támogatások" keretében pályázatot hirdetett. A pályázat kiírói– a magyarság összetartozása jegyében – értékteremtő programok megvalósítására akarták ösztönözni a pályázókat. A pályázat feltétele volt, hogy legalább két határon kívüli támogatója legyen a projektünknek. Így a Széchényi Családegyesület (képviseli Széchényi Kálmán) – mely szervezet a világon élő Széchényi Ferenc leszármazottjainak képviselője – nem csak eszmeileg, hanem anyagilag is, illetve a Magyar Könyvbarátok Hagyományőrző Könyvtár Toronto (képviseli Catherine Szabo) támogatják hivatalosan a projektünket.
A pályázati kiírásra a Széchenyi Alapítvány benyújtotta a Hitel angol fordítására irányuló pályázatát 8 300 000 forint költségigénnyel. A Széchenyi Alapítvány egymillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A megítélt támogatásból a feladatot lehetetlen teljesíteni, de az alapítvány kurátorainak többsége azon az állásponton volt, hogy ne utasítsuk vissza a megítélt összeget, hanem kezdjük el a Hitel fordítását és bízzunk további támogatásokban.

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.