2021. január 19., kedd 15:36

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye (1.rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Jehova Tanúi 2020-ban 33 nyelven adtak ki Bibliát

    33 nyelven adták közre Jehova Tanúi az Új világ fordítást 2020-ban, az 1950-es első kiadás óta a legtöbb nyelven. 2020. december 31-ig 195 nyelven jelent meg részben vagy egészben, köztük magyarul is.
Nagy mérföldkőnek számított 2020 februárjában az is, amikor Geoffrey Jackson, Jehova Tanúi vezetőtestületének egy tagja bejelentette, hogy elkészült az első teljes Biblia amerikai jelnyelven. Floridában a közreadás alkalmával Geoffrey Jackson a következőket mondta: "Tudomásunk szerint Jehova Tanúi az első olyan szervezet vagy csoport, amely kiadta a teljes Bibliát amerikai jelnyelven. Az emberiség történelmében feltehetően ez az első ilyen Biblia az egész világon."
Jehova Tanúi már a XX. század hajnala óta közreadnak és terjesztenek Bibliákat. Többek között engedélyt kaptak arra is, hogy nyomtathassák a King James és az American Standard bibliafordításokat. Majd az 1940-es években a Tanúk elkezdtek dolgozni egy modern nyelvezetű angol fordításon. Az egyik elsődleges céljuk az volt, hogy a Bibliában visszahelyezzék Isten nevét, a Jehova nevet az azt megillető több mint 7000 helyre, ahol azt más fordítók az "Úr" szóval helyettesítették. 1950-től részletekben adták közre az Új világ fordítást, míg végül 1961-ben elkészült a teljes Biblia.

     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.