2021. január 20., szerda 11:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A Fidesz hozza nyilvánosságra az oltóhelyeken megmaradt vakcinák felhasználására vonatkozó eljárásrendet!

    A sajtónak nyilatkozó egészségügyi dolgozók beszámolói szerint a koronavírus elleni oltóanyag egy része a kukába kerül az oltások beadásának szervezetlensége miatt. Ezek nagyon súlyos állítások, így a kormány nem teheti meg, hogy nem reagál, ezért írásbeli kérdéssel fordulunk Kásler Miklós miniszterhez.

Milyen eljárásrendet alkalmaznak az oltások során? Milyen utasítások vonatkoznak a valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagának felhasználására? Valóban le kell selejtezni a nap végén a már kiolvasztott oltóanyagot ahelyett, hogy felhasználnák? Hogyan garantálják, hogy egy vakcina se végezze a kukában?

Mivel még nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina, ezért a kormánynak kiemelt felelőssége van abban, hogy a meglévő oltóanyagból valamennyi felhasználásra kerüljön.

Emberi életek megmentéséről van szó, ezért az MSZP szerint elengedhetetlen, hogy a kormány egyértelmű eljárásrend mentén megfelelően szervezze meg az oltásokat.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.