2021. január 20., szerda 12:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A kormány azonnal adjon útmutatást az oltóközpontoknak, hogyan használhatják fel a megmaradt oltóanyagot!

    Az Átlátszó.hu oldalnak nyilatkozva mondta el egy neve elhallgatását kérő budapesti orvos, hogy a katasztrofális szervezetlenség és az oltási stratégia hiánya miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi. Ampullánként egyszerre 5-6 vakcinaegységet lehet kibontani, de az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de bármilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Az említett orvos szerint az osztályukon fekvő betegeket, a kórházi dolgozók családtagjait be lehetne oltani a maradék vakcinákkal, az oltóközpontban dolgozók azonban nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, ezért kerül a kukába a sok oltóanyag.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: sürgősen adjanak útmutatást az oltóközpontoknak, hogy hogyan használhatják fel a megmaradt oltóanyagokat! Elképesztő, hogy miközben rengetegen várnak oltásra, azért dobálják ki az oltóanyagot, mert a központi utasítás hiánya miatt nem merik felhasználni, nehogy valamilyen hátrányos következménye legyen az egyébként ésszerű döntésnek. Mi, európai magyarok elvárjuk a kormánytól, hogy azonnal adjanak erre pontos útmutatást, mert ez a jelenlegi helyzet és káosz elfogadhatatlan a világjárvány közepén!

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.