2021. január 20., szerda 13:13

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Együttműködési megállapodást kötött a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és a Miskolci Egyetem

    A dokumentumot Miskolcon Prof. Dr. Horváth Zita rektor és Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság /TEF/ főigazgatója látta el kézjegyével.

A közös szakmai munka célja, hogy a felek szorosan együttműködjenek a területi felzárkózást segítő programok sikeres végrehajtásában, a hátrányos helyzetű térségekben élők életkörülményeinek javításában, a társadalmi mobilitási csatornák erősítésében. A TEF látja el ugyanis országosan egyebek között a vidék lakosságmegtartó képességének növelése érdekében szükséges gazdaságélénkítő programokkal kapcsolatos feladatokat.

A miskolci egyetemisták – tudásukkal, ismereteikkel – a konkrét helyszíneken ismerhetik meg és segíthetik az esélyteremtő projektekben zajló munkát. A Miskolci Egyetem a jövőben számíthat a TEF szakembereinek tapasztalataira a képzési struktúrába illeszkedő gazdasági, társadalom-fejlesztő programok összehangolása terén.  

Sztojka Attila, a TEF főigazgatója azt is reméli, hogy egy új házépítési technológia miskolci létesítésekor az egyetem hallgatói folyamatosan vizsgálják majd annak továbbfejlesztési lehetőségeit.    

Prof. Dr. Horváth Zita rektor elmondta, hogy a Miskolci Egyetem, mint a régió tudásbázisa felelősséggel tartozik a térség felemelkedéséért. Az egyetemnek ezután is meghatározó stratégiai célja lesz, hogy szerepet vállaljon társadalmi kérdésekben.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.