2021. január 20., szerda 14:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció köszönti Joseph Robinette Bident abból az alkalomból, hogy a mai napon beiktatják az Amerikai Egyesült Államok elnökének

Joe Biden győzelme, majd a mai napon megkezdődő elnöksége a mértékletességnek, a komolyságnak, a dialógusra és a kompromisszumra való készségnek, a demokratikus intézmények és a hagyományok tiszteletének jelentős győzelme a nacionalista populizmus és az erőszakos kormányzás felett.

Abban bízunk, hogy Joe Biden vezetésével helyreáll az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió közötti bizalom, az akadályok lebontásával nőni fog a kereskedelem, így segítve mind Európa, mind Amerika gazdaságát. Hiszünk abban, hogy USA ismét a demokrácia és a jogállamiság egyik vezető ereje lesz, példát mutatva más nemzeteknek is, amelyeket vezetőik eltérítettek a demokrácia pályájáról.

Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökének sok sikert kívánunk felelősségteljes munkájához!

Budapest, 2021. január 20.

Demokratikus Koalíció

Kiadó: Demokratikus Koalíció