2021. január 20., szerda 15:43

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - NYÍLT LEVÉL - Szél Bernadett országgyűlési képviselő asszony részére

    Tisztelt Képviselő Asszony!
Engedje meg, hogy a 2021. január 18. napján közzétett Facebook bejegyzésével összefüggésben – melyben a kapcsolati erőszak áldozatai iránt érzett aggodalmának ad hangot – az alábbiakról tájékoztassam:

A hazai áldozatsegítési rendszer hatósugara az áldozatok meglehetősen széles körét lefedi, nem csupán a kapcsolati erőszak sértettjeire, hanem valamennyi bűncselekmény és a tulajdon elleni szabálysértések elszenvedőire is kiterjed.
Az Igazságügyi Minisztérium a 2020-as esztendőt az áldozatsegítés éveként hirdette meg. Ennek jegyében jelentős reformokat hajtottunk végre. Magyarország Kormánya elfogadta az állami áldozatsegítés rendszerének továbbfejlesztéséről szóló jelentést, melynek nyomán a minisztérium haladéktalanul megkezdte egy új szemléletű, az áldozatok közvetlen elérésén alapuló modell bevezetését. Az egyes igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2020. évi CLXV. törvény több rendelkezést érintően módosította a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvényt. A 2021. január 1-jétől hatályba lépett jogszabályi változások számos ponton könnyítik meg az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételét a bajbajutottak számára.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.