2021. január 20., szerda 15:44

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) -

    Szeretném felhívni Képviselő Asszony figyelmét arra is, hogy az intenzív jogszabály-előkésztő munka mellett a minisztérium az 1645/2019. (XI:19.) sz. Korm. határozat végrehajtásában is jelentős eredményeket ért el: a tavalyi évben megduplázta áldozatsegítő központjainak számát. Az előző kormányzati ciklusban megnyitott budapesti, miskolci és szombathelyi központ mellett ugyanis napjainkban már Pécsett, Szegeden és Kecskeméten is felkészült és elhivatott szakemberek várják a hozzájuk forduló áldozatokat annak érdekében, hogy személyre szóló tájékoztatást adjanak az érdekérvényesítés elősegítéséről, valamint a különböző segítségnyújtási szolgáltatásokról. Ennek keretében pszichológusok bevonásával lehetőséget adunk a lelki trauma feldolgozásához, jogi segítségnyújtást biztosítunk, valamint hozzásegítjük az áldozatokat az állam által nyújtható pénzügyi támogatások – úgyis mint azonnali pénzügyi segély, kárenyhítés – igénybevételéhez.
Meggyőződésünk szerint az áldozatsegítés szervezetrendszerének dinamikus és eredményes fejlesztése együttműködő partnerek nélkül elképzelhetetlen. Ezért szoros szakmai kapcsolatban állunk a kormányhivatalok szakterületi munkatársaival, a rendőrséggel, a polgárőrséggel, valamint számos egyházi és civil szervezettel.
Kérem, engedje meg, hogy ezt a konstruktív, széleskörű összefogást néhány gyakorlati eset ismertetésével szemléltessem.:

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.