2021. január 21., csütörtök 10:14

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - Az Orbán-kormány hulladékmaffiájának koncepciója alapjaiban bedőlt

        Ahelyett, hogy a kormány azon dolgozna, hogy az emberek túléljék a Covid-járványt és a vele járó gazdasági visszaesést, még mindig azon ügyködik, hogy egyre több közszolgáltatás és intézmény váljon pénzszivattyúvá a saját gazdasági érdekkörei számára.
     A kormány alig pár nappal karácsony előtt terjesztett be az Országgyűlés elé egy olyan hulladékgazdálkodási csomagot, amelyik már első pillantásra Alaptörvénybe ütköző volt. Bár az összes ellenzéki párt ellene érvelt – szokás szerint erőből megszavazták a csomagot, amely már a köztársasági elnöknél is kiverte a biztosítékot.
     A taktika a Fidesz sokéves gyakorlatát követte: néhány valóban jó, nagyrészt uniós javaslat mellé betársította a hazai hulladékipar teljes lenyúlását, komoly anyagi kárt és teljes bizonytalanságot okozva ezzel az önkormányzatoknak, cégeknek, és mindenkinek, aki ebben az ágazatban érintett. Ez a játék azonban már nem babra megy: ha a teljes rendszer egy kockázatos monopóliumra épül, akkor mindenki érdekét sérti. Még azokét is, akik lakosként a szemétszállításban érintettek, mert e szolgáltatás érdemi garanciák nélküli kiszervezése komoly közegészségügyi veszélyeket hordoz, különösen a járvány idején.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.