2021. január 21., csütörtök 12:31

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - A tartós és hihetetlenül széleskörűen súlyos lelki kihatások, amelyeket a koronavírus és sajnos az ellene folyó védekezés is kivált, rákényszeríthetik a tudományt a krónikus betegségek lelki hátterének a korábbiaknál sokkal alaposabb vizsgálatára is. Az ABOSZ honlapján örömmel adtunk lehetőséget egy ilyen kutatások előkészítéséhez is jó példaként használható új, tudományos igényű felméréshez, amely az asztma kialakulása és az asztmás betegek mindenkori állapotváltozása lelki vonatkozásainak feltárását is segíteni hivatott.

    A kutatáshoz szolgáltatott hasznos adatok akár új tudományos felvetések megfogalmazását is lehetővé tehetik, melyek közvetve a tünetek csökkentését, jó esetben megszüntetését segítő új eljárások kidolgozásának kezdeményezését is indokolhatják.

Kérjük honlapunk minden látogatóját, hogy hívják fel a lehetőségre az érintettek figyelmét, mellyel alkalmuk van a saját állapotukat is befolyásoló tényezők feltárásában részt venni.

A betegek segítő közreműködése hatékonyan támogathatja a mára még a vitatott kérdések közül is érthetetlenül kiszorult összefüggések valóságra törekvő igényességű átértékelését.
Ezáltal közreműködőink – adott esetben – az asztma élethosszig tartó gyógyszeres kezelése helyett akár más, esetleg jóval kevesebb mellékhatással járó esetleges gyógyíthatóságát is támogathatják.

Az asztmások nagy többsége szerint komoly összefüggés áll fenn a lelki állapotuk és az asztma kialakulása, és állapotváltozásai között.

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.