2021. január 21., csütörtök 13:04

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - A légszennyezés csökkentése nem tűr halasztást! -

    A légszennyezés hosszú évek óta súlyos probléma, évente 15 ezer ember idő előtti haláláért felelős. Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van, a kormány viszont csak súlyosbította a helyzetet a kerti hulladékok égetésének újbóli engedélyezésével és az ingyenes parkolással.

A légszennyezés csökkentése azért is fontos, mert ahogyan azt számos tanulmány is kimutatta, a szennyezett levegő hozzájárul a koronavírus terjedéséhez, a koronavírus okozta megbetegedések súlyosbodásához és a halálozások számának növekedéséhez.

Érthetetlen, hogy a kormány miért vonta vissza a tavaly már egyszer betiltott avar és kerti hulladék égetését. Egy átlagos méretű avarkupac elégetése önmagában egészségügyi határérték feletti szennyezést okozhat egy kisváros egész területén. Az ingyenes parkolás miatti forgalomnövekedés, a végtelen parkoló keresés is csak rontott a helyzeten.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja sürgős cselekvést vár a kormánytól. Évi 300 milliárd Ft-os kerettel komplex épületenergetikai programot kell indítani, hogy a leginkább rászoruló emberek is szigetelhessék a házukat és átállhassanak tiszta megújuló energiaforrásokra. A szén és a lignit lakossági felhasználását azonnal be kell szüntetni.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.