2021. január 22., péntek 09:09

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - Domokos László: A védőoltás nyújt megoldást a járványok ellen

    A COVID-19 világjárványnak számos gazdasági, illetve társadalmi következménye van, ezért az Állami Számvevőszék szakértői folyamatosan elemzik, értékelik ezeket a hatásokat. Erről is beszélt Domokos László, az ÁSZ elnöke a személyes honlapján közölt interjúban.

Az ÁSZ csütörtökön tette közzé elemzését a fertőző betegségek elleni védekezés lehetőségeiről. Az ÁSZ szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy a védőoltások széles körben történő alkalmazása, és a lakosság megfelelő szintű átoltottsága – az úgynevezett "nyájimmunitás" elérése – a leghatékonyabb védekezés a fertőző betegségekkel szemben.

Domokos László az interjúban kiemelte: az ÁSZ elemzői rámutattak: "az egyetlen kiút a jelenlegi helyzetből a teljeskörű közösségi védelmet kialakító nyájimmunitás megteremtése. Nincs tehát jó döntés vagy rossz döntés. Egyetlen dolog van, lehetőség, amit a kormányzat ingyen biztosít. Azt gondolom, hogy minden embernek jár a védettség, hiszen mindenki ugyanannak a közösségnek a részére. Figyelnünk kell egymásra és arra, hogy a másik számára ne okozzunk kárt vagy hátrányt" – húzta alá Domokos László.

ÁSZ elemzői arra is felhívták a figyelmet, hogy a COVID-19 világjárvány védőoltásokkal történő megfékezése hozzájárul a fenntartható gazdasági fejlődéshez, a koronavírus-járvány káros gazdasági és társadalmi hatásainak megszüntetéséhez.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.