2021. január 22., péntek 12:44

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A Magyar Vendéglátók Ipartestülete véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható.

    A vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására. A tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások - amelyek valamelyest segíthetnének - kifizetésével komoly gondok vannak, ezt szervezetünk is tapasztalja - tagjaink 90%-a a novemberi bértámogatást még nem kapta meg. Az MVI folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseinket rendszeresen eljuttatjuk a döntéshozókhoz. Bízunk abban, hogy teljesítik azokat és mielőbbi mentőövet, további támogatásokat nyújtanak szektorunknak. Szeretnénk minden vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.


     Kiadó: Magyar Vendéglátók Ipartestülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.