2021. január 22., péntek 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A kormány átverte a kis- és középvállalkozásokat - Adják oda a turizmusban és vendéglátásban dolgozóknak járó támogatást!

    Hónapok óta hallgatjuk, hogy a kormány mindent megtesz a vendéglátásban és turizmusban dolgozó kis- és középvállalkozások megmentéséért. Ez éppen annyira nem igaz, mint ahogy a Gazdaságvédelmi Alapból sem a gazdaság védelmére költötték, hanem templomfelújításra, Semjén Zsolt vadászati világkiállítására, a turizmus és vendéglátás megmentése címszó alatt pedig Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségeit mentették. A Fidesz-közeli vállalkozók szokás szerint lenyelték a milliárdokat, a többiek pedig hiába adtak be kérelmet támogatásra, nem kaptak egy fillért  sem.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a pánikkormányt, hogy adják oda a turizmusban és a vendéglátásban dolgozó kis- és középvállalkozásoknak járó támogatást! Nem az oligarchák, a “nemzeti tőkésosztályt" képviselő Mészáros Lőrincek fogják téglánként újraépíteni a gazdaságot - aki minden támogatás ellenére sorra rúgta ki dolgozóit, hanem azok a kis- és középvállalkozások, akik hónapok óta kormányzati segítség nélkül küzdenek a túlélését. Mi, európai magyarok nem nézzük szó nélkül, hogy a kormány lopási kényszere és alkalmatlan, nullás válságkezelése miatt emberek, családok, vállalkozások, életek menjenek tönkre!  

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.