2021. január 22., péntek 15:04

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - Alaptörvénybe a lakhatáshoz való jogot!

    A Fidesz-kormányok történelmi bűneinek élbolyába kétségkívül a tömegeket sújtó lakhatási válság helyben hagyása tartozik, most pedig az európai színtéren is leszavazta azt, hogy a lakhatás, mint alapvető jog, elismerésre kerüljön.

Kormányzásuk alatt 13 ezer családot lakoltattak ki elhelyezés nélkül, az albérletárak folyamatos emelkedésének átmeneti megtorpanása pedig csak a turizmus leállása, nem pedig a kabinet odafigyelése miatt következett be. Eközben megszüntették a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, rengeteg fiataltól elvéve a jövőépítés itthoni lehetőségét, s gyávák voltak a devizahitelezés elképesztően káros következményeinek bekövetkezésekor is: a károsultak megsegítése helyett a bankokkal kötöttek paktumot. A hajléktalanok kérdését szintén rossz eszközökkel igyekeztek kezelni, a lakhatási szegénységgel pedig egyáltalán nem foglalkoztak.

Nem vitatjuk el a CSOK és egyéb rendszerek kedvezményeit, ám ezek jellemzően a felső középosztálytól "felfelé" hasznosultak, igen szűk réteg számára nyújtva valódi segítséget.

Mi, jobbikosok nem feltétlenül az új építésű lakóparki lakások megvásárlását szeretnénk kiemelten támogatni, hanem magyar néppártként a tipikus helyzetben lévő hazai munkavállalók és a családos, valamint idős emberek lakhatási gondjain szeretnénk érdemben segíteni, abból a célból, hogy a jólét mindenki számára elérhetővé váljon.
    
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.