2021. január 22., péntek 17:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1.rész)
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - 2021. január 23-án tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett

    Az írásbeli vizsga két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. A vizsgákat – a járványhelyzetre való tekintettel – a korábbiaknál lényegesen több, 535 helyszínen szerveztük meg, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatokat. Az idei felvételire mintegy 75 ezer tanuló jelentkezett.

A járványhelyzettel kapcsolatban elrendelt változásokat az emberi erőforrások miniszterének 16/2020. számú EMMI határozata rögzítette, amely december 4 óta elérhető az Oktatási Hivatal honlapján: a miniszter határozata alapján a hagyományos január 28-i pótlási lehetőségen túl február 5-én újabb pótnapot biztosítunk, ezen azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 betegség, karantén vagy egyéb, önhibájukon kívüli elháríthatatlan ok miatt nem tudtak részt venni az írásbeli vizsgán. Ezt január 29-én 16 óráig jelezhetik annál a középfokú intézménynél, ahová a jelentkezést a tanuló eredetileg beadta.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.