2021. január 22., péntek 19:19

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A Debreceni Egyetem nem egy 2 hét alatt összecsapott szakdoga

    A dolgozók és a hallgatók jogai is sérülnek az új rendszerben. A dolgozók nem lesznek közalkalmazottak, bármilyen mondvacsinált okból, el lehet őket távolítani, ha nem tetszik az adott illető az egyetem vezetésének. Ezek az emberek azért voltak közalkalmazottak, mert a köz érdekét szolgálták. A hallgatók pedig akkor fognak szembesülni ezzel a problémával, amikor egy újabb válság vagy a vezetőség prioritásának megváltozása miatt az egyetem nem fog ingyen képzést biztosítani, hiszen hosszútávon elfelejthetjük az állami ösztöndíjas kategóriát, hiszen az állami felelősségvállalás megszűnik a tulajdonosváltással.

Van nagyon jól működő példa erre, tekintsünk nyugatra, az Amerikai Egyesült Államokban alapítványok irányítják az egyetemek nagy részét, a filmekből tudhatjuk mennyi a tandíj és milyen nehéz az előteremteni. A munkavállalókat pedig majd elbocsátják, de felajánlják, hogy vállalkozóként legyen óraadó, hogy már a munka törvénykönyve se védje, ha egyszer a pénz másra kell.

Összességében azt látjuk, hogy ezzel egy testületnek nő az autonómiája, az alapítványt vezető kuratóriumé. Az ő fizetésük és vagyonuk lesz biztos, senki másé
Ezért arra kérünk mindenkit, aki valaha ott tanult, tanul vagy tanulni fog, dolgozott, dolgozik vagy ott szeretne dolgozni és mindenkit, aki nem szimpatizál a kormány ezen lépésével, amit megpróbálnak az egyetem sajátjaként eladni, hogy cselekedjen.
A SzabaDEgytem petíciót indított az ügyért első lépésként biztosítsuk támogatásunkról őket az aláírásunkkal és kövessük a munkájukat, álljunk a tiltakozók mellé és segítsük őket!

Az LMP Hajdú - Bihar megyei közössége


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.