2021. január 23., szombat 12:49

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 23., szombat (OS) - A budaiak is megérdemlik a korszerű egészségügyi szakrendelőket! – Petíciót indít a Párbeszéd

        Varga Mihály, aki nemcsak miniszter, hanem a II. és a III. kerület egy részének egyéni oszággyűlési képviselője is, még csak válaszra se méltatta a kerület lakóit.
     Bár megint sunnyogtak a válasszal, a sorok között olvasva kiderül: a Csobánka téri telephelyről lemondott a kormány, így az oda járó emberek ezreiről is. A Fidesznek még a saját szavazói sem fontosak, ha azok ellenzéki vezetésű településen laknak.
     Felháborító a kormány hozzáállása, amelyet az is tetéz, hogy az elvonások nem csak a III. kerületet érintették: a II. és a XV. kerület lakosaival is ugyanilyen mostohán bánik a Fidesz-kormány. Ezért Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szintén a forráselvonásokról érdeklődött az Emberi Erőforrások Minisztériumától – a választ még várjuk.
     Addig sem állunk meg, tovább küzdünk a magyar emberekért: a Párbeszéd petíciót indított, amelyben visszaköveteljük a II. és III. kerületi ellopott orvosi rendelőket. Az embereknek ugyanis joguk van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, a korszerű orvosi rendelőkhöz, az emberhez méltó bánásmódhoz.

Szabó Tímea
Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője, a Párbeszéd társelnöke

Tordai Bence
országgyűlési képviselő, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.