2021. január 28., csütörtök 15:48

A Jobbulást! Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 28., csütörtök (OS) -

    Ezt a szemléletet szeretnénk meghonosítani az egészségügyben is" - foglalta össze hosszútávú elképzeléseiket dr. Pákó Judit, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

"Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a pozitív értékelések is megjelenjenek, hiszen legtöbbször a negatív tapasztalatokból lesz hír. A partneri kommunikáció és a pozitív visszacsatolás viszont óriási motivációt jelenthet az ellátóknak" - tette hozzá a szervezet vezetője.

Dr. Czermann Imre, a pilotban részt vevő Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat vezetője azt vallja, hogy a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen a betegek bizalma és együttműködése. Önmagában az is bizalomépítő, hogy kíváncsiak vagyunk a véleményükre, sőt mások tapasztalatait is megismerhetik. Minden vezetőnek kötelessége a hosszú távú célok kitűzésén kívül minden apró észrevételre is figyelni, majd tervezni, cselekedni és az újabb visszajelzések alapján korrigálni.
A kezdeményezés nem áll meg a jó gyakorlatok és a problémák feltárásánál. A visszajelzések alapján szükségesnek tartott beavatkozásokhoz támogatást is nyújt a kórházaknak és szakrendelőknek a Jobbulást! Alapítvány. Érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolók és várótermi padok már a tesztüzemmód eredményeképpen beszerzésre kerültek a projektben részt vevő intézményeknél.
Azzal, hogy hangot adunk a pácienseknek, nagy lépést teszünk az értékalapú egészségügy, a minőségibb ellátás felé" - foglalta össze az Alapítvány vezetője.

     Kiadó: Jobbulást! Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.