2021. február 2., kedd 12:53

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. február 2., kedd (OS) - Napelempark alapkőletétel Öskü településen

A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdek képviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) újabb napelempark alapkőletételen vesz részt Veszprém megyében Öskü településen.

A napelempark a Heliosys Hungary csoport újabb beruházása, mely az MNNSZ alapító tagvállalata, a Greentechnic Hungary Kft. kivitelezésében valósul meg.

A mintegy 20 hektáros szántó és legelő besorolású, alacsony aranykorona értékű földterületen fekvő napelempark birkák legeltetésére szolgált. A 20 db 500 kW-os napelemes kiserőmű összesen 10 MW teljesítménnyel 5500 család teljes villamosenergia ellátását biztosítja majd legalább 25 éven keresztül. A mezőgazdasági hasznosítás a beruházás megvalósítását követően is fennmarad, a növényzet karbantartását, nyírását továbbra is birkák legeltetésével oldja meg az üzemeltető.

A szlovák befektetői csoport Magyarországon ezzel a naperőmű beruházással meghaladja a 70 MW napelem kapacitást.
Az alapkőletételen ünnepélyes beszédet mond Kiss Ernő az MNNSZ elnöke, valamint a Greentechnic Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Steiner Attila államtitkár az ITM-től, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Ángyán Tamás Öskü polgármestere.

Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség